Leerkrediet hoger onderwijs

Als student beweeg je je in het Vlaams hoger onderwijs. Je wilt een diploma behalen, je wilt verder studeren of je wilt je bijscholen. Doorheen je studietraject krijg je te maken met inschrijvingen, studiecontracten, studiepunten, credits... en uiteindelijk je diploma.

Vanaf het academiejaar 2008-2009 krijg je als je hoger onderwijs volgt een leerkrediet. Dat is een rugzak met 140 studiepunten. Voor je inschrijving haal je de studiepunten die je opneemt uit je rugzak. Als je slaagt, krijg je ze terug. De bedoeling is je te stimuleren een bewuste studiekeuze te maken en om de hogeschool of universiteit aan te sporen je studievoortgang te bewaken.

Alle informatie over je traject doorheen het Vlaams hoger onderwijs vind je op deze website. Je vindt er informatie over al je inschrijvingen, je gekozen opleidingsonderdelen, je resultaten en de stand van je leerkrediet. Ook informatie over je diploma´s, en of je op uitwisseling gegaan bent, vind je er terug.

Eens aangemeld kan je ook naar je dossier Studietoelagen surfen.

Zo krijg je een handig hulpmiddel om waar je ook bent in het Vlaams hoger onderwijs in een oogwenk alle belangrijke informatie over je studieloopbaan vanaf academiejaar 2008-2009 bij de hand te hebben.

Informatie van voor 2008-2009 vind je hier niet, omdat het leerkrediet toen nog niet bestond.

Ken jij de stand van jouw leerkrediet? We leggen het hier nog eens voor je uit.

De startpagina hogeronderwijs van de Vlaamse gemeenschap vind je hier.