Prijzen 19e Mosa studentencongres (bio)medische wetenschappen

Op 24 juni 2015 namen de 2e masterstudenten Biomedische Wetenschappen deel aan het 19e Mosa Conference te Maastricht. Op dit internationale congres stellen (bio)medische studenten van verschillende universiteiten hun onderzoek voor.

Ondanks de zware concurrentie kaapte de VUB 3 prijzen weg. Dit jaar won Laura Légat de tweede prijs voor haar orale presentatie getiteld: ‘Effect of angiotensin receptor stimulation in the rostral ventrolateral medulla on blood pressure in normotensive rats: interaction with glutamate and GABA’. Soumaya Bouzakoura won met haar poster ‘HSP90 profiling and targeting as a basis for hypertermic radiosensitization of hypoxic tumor cells’ de beste posterprijs.

Tot slot haalde Britt Daminet de ‘Royal Dutch Medical Association Prize 2015’ voor haar abstract met als titel: Gender Bias in Clinical Research: a retrospective analysis followed by a cross-sectional survey.

Proficiat!

Bijlagen: