Biomedische wetenschappen

Lijkt het je wel wat om te werken in een laboratorium? Ben je begaan met
meettechnieken, het verwerken en interpreteren van meetgegevens en het wetenschappelijk rapporteren ervan? Wil je later wetenschappelijk onderzoek verrichten aan een universiteit of in de industrie? Ben je geïnteresseerd in ziekte en gezondheid? Heb je er altijd al van gedroomd mee aan de basis te staan van een doorbraak in biomedisch onderzoek? Dan is de opleiding in de Biomedische Wetenschappen zeker iets voor jou.

Als eerste in Vlaanderen garandeert meeste ervaring

De Vrije Universiteit Brussel richtte deze opleiding als eerste in Vlaanderen op en beschikt dan ook over de meeste ervaring op dat vlak. De opleiding in de Biomedische Wetenschappen richt zich vooral naar fundamenteel en toegepast biomedisch onderzoek, waarbij wetenschappelijk-kritisch denken vanaf het begin als een rode draad doorheen de opleiding loopt.

Theoretische kennis én goede labovaardigheid

Het onderwijs is gebaseerd op een moderne mix van hoorcolleges, seminaries, werkcolleges, practica en stages. Zo vul je als student op proefondervindelijke wijze je theoretische kennis aan en bouw je een goede labovaardigheid op, om na je afstuderen, zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen.

 

Bachelor en Master in de Biomedische Wetenschappen

Website NL  - Website English