VUB Faculteit Geneeskunde en Farmacie Faculteit Geneeskunde en Farmacie

  • Doorgaan naar inhoud
  • Spring naar hoofdnavigatie om in te loggen

Nav weergave zoeken

Navigatie

  • VUB HomeVUB Home
  • Telefoonboek
  • Uurroosters
  • Contact
  • Snel naar
  • Research
  • STUDENT

Zoeken

Logo
U bevindt zich hier: Home

Navigatie

GF-Home
Toekomstige student
Waarom studeren a/d VUB?
Infomomenten
Praktisch om te beginnen
Studentenservice
Studentenverenigingen
Studierendement
Toelatingsexamen geneeskunde
Word Zorgverlener in Brussel
Dagonderwijs
Biomedische wetenschappen
Farmaceutische wetenschappen
Geneeskunde
Master na master
Doctoral school
VisitatierapportenVisitatierapporten
Avondonderwijs
Management en beleid i/d gezondheidszorg
Management, zorg en beleid in de gerontologie
Schakelprogramma's
Voorbereidingsprogramma's
Student
Aanvraagformulieren
Aanvraag afstuderen januari
Aanvraag overmacht examen
Academische kalender
Attesten
Deliberaties en Proclamaties
Eventuele overstap naar EhB?
Examens
Faciliteiten
Huis voor GezondheidHuis voor Gezondheid
Internationale uitwisseling
Jaarafgevaardigden
Leerkrediet
Medische Bibliotheek
Ombudsdienst voor studenten
Reglementen
SkillslabSkillslab
Stage
Studentenjobs aan de VUB
Studiebegeleiding
Studietrajectbegeleiding
Studiebegeleidingscentrum
Studiefinanciering
Studievoortgang
Uurroosters
VMINF
Werken en studeren
Research
Core Facilities
Research Clusters
Index
Biomedical Imaging and Medical Physics
Cardiovascular Diseases
Development, Ageing & Pathology
Diabetes
Liver and Cell Biology and Toxicology
Neurosciences
Oncology
Pharmaceutical Research and Data Technology
Public Health
Reproduction - Genetics & Regenerative Medicine
Funding database
Vakgroepen
Doctoraten
Recent Publications
Richtlijnen & reglementen
Schenk uw lichaam
Statistics (booking)
Organisatie
Algemeen Nieuws
Bureau van het Faculteitsbestuur
Commissies
Dienst Informatica Jette (ICTJ)
Ecocampus
Faculteitssecretariaat
VacaturesVacatures
Registration Incoming Staff
Congresdienst
Informatie
Catering
Reservatie
Campus Plan & bereikbaarheid
LokalenreglementLokalenreglement
Uitstraling
Afscheid Prof Dr Amy
Afscheid Prof Dr Ebinger
Alumni
Eredoctoraten
Galerij
Login | Logout
Onderwijskundig Platform
Introductie
Parking Campus Jette
Parkingbeheer
Nieuwe regeling vanaf 2015-16 Personeel
Nieuwe regeling vanaf 2015-16 Studenten
Aanvraagformulier Personeel
Aanvraagformulier Studenten
Sitemap

Schenk aan de VUB Foundation

U maakt het verschil
Dankzij uw gift kan de VUB investeren in excellence!

schenk nu foundation

GF Sfeerbeelden

Nieuwjaarsreceptie 2016
Diploma-uitreiking 15 november 2014
Proclamatie 2016
Proclamatie 2016
Diploma uitreiking 2018
Welkom in de medische wereld 2013
Infodagen 2014
Proclamatie 2018
2009
BBQ 2014
2008
2012
2007
Diploma uitreiking 2016
2007
Witte Jassenceremonie

VUB Twitter

Tweets by @VUBrussel

Postdoctoraal onderzoeker Kim De Veirman ontvangt dr. Karel-Lodewijk Verleysen prijs 2018 voor haar multipel myeloomonderzoek

Kim De Veirman

De Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België heeft de VUB - dr. Karel-Lodewijk Verleysen prijs 2018 toegekend aan multipel myeloomonderzoeker Kim De Veirman. Aan de onderscheiding is een geldprijs verbonden van €6.000. Kim De Veirman ontvangt de prijs als bekroning van haar medisch onderzoekswerk, getiteld: “The role of bone marrow derived bystander cells in the development of multiple myeloma”. Tijdens haar doctoraatsproject, onder leiding van Prof. Karin Vanderkerken, onderzocht ze de rol van de beenmergmicroomgeving in multipel myeloom. In haar doctoraatsthesis is Kim De Veirman er in geslaagd om interacties van de tumor met zijn micro-omgeving en nieuwe kanker overlevingsmechanismen te ontrafelen. Dit werk was bovendien ook de basis voor het behalen van een FWO post-doctoraal mandaat, waarin ze haar onderzoekswerk op het labo Hematologie en Immunologie (HEIM) verderzet.

Storingen in je verkeerslichten

An Buckinx

VUB-doctoraatsstudente An Buckinx legt epilepsie uit aan kinderen op Sound of Science

Hoe leg je aan kinderen van 6 tot 12 uit wat epilepsie is en hoe nieuwe geneesmiddelen werken? VUB-doctoraatsstudent An Buckinx maakt de treffende vergelijking met verkeerslichten. Als jonge wetenschapper heeft ze daarmee een felbegeerde plaats veroverd op het podium van 'Sound of Science'; een groots opgevat wetenschapsfestival voor het hele gezin op 24 en 25 mei in Mortsel.

An Buckinx maakt deel uit van de onderzoeksgroep Target Driven Drug Discovery van het Center for Neurosciences van de VUB, geleid door prof. dr. Ilse Smolders.

Meer info: soundofscience.be

VUB-wetenschappers werken mee aan prestigieus internationaal onderzoek naar ‘gene editing’

Prof. dr. Thierry VandenDriessche en prof. dr. Marinee Chuah van de Vrije Universiteit Brussel zullen de komende 5 jaar met een Europees en Amerikaans consortium van topwetenschappers onderzoek doen naar ‘gene editing’ in de strijd tegen ongeneeslijke aandoeningen.

‘Gene editing’ laat toe om met ongekende precisie het menselijk DNA te wijzigen. Hiervoor kunnen ze rekenen op 15 miljoen euro steun van de Europese Unie. Het team hoopt nieuwe en effectievere technieken te ontwikkelen die gene editing breder toepasbaar maken.

Lees meer...

VUB-onderzoeker Mathieu Vinken ontvangt ‘Proof-of-Concept Grant’ van de Europese Onderzoeksraad

De European Research Council schenkt professor Mathieu Vinken een beurs om te onderzoeken of nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van leverziekte potentieel hebben om op de markt gebracht te worden.

Professor Mathieu Vinken, apotheker en toxicoloog verbonden aan het departement Farmaceutische en Farmacologische Wetenschappen van de VUB, heeft een ‘Proof-of-Concept Grant’ (150.000 Euro) ontvangen van de prestigieuze ‘European Research Council’ (ERC). Met deze beurs zal zijn team nieuwe geneesmiddelen voor de behandeling van leverziekte produceren en het markpotentieel ervan nagaan.

Lees meer...

Terugblik op een geslaagde weKONEKTweek

Tijdens de tweede editie van de weKONEKTweek trokken 5000 studenten, academici en medewerkers van VUB, ULB en EhB dieper de stad in om de band aan te halen met het echte Brussel, en de uitdagingen en troeven van onze hoofdstad beter te leren kennen.

De faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB was met een tiental activiteiten ruim vertegenwoordigd tijdens de weKONEKTweek die dit keer liep van 1 tot en met 5 april. Studenten Farmaceutische Wetenschappen gingen onder meer op bezoek bij Sciensano (het vroegere wetenschappelijk instituut volksgezondheid), de Algemene Pharmaceutische Bond en het Huis voor Gezondheid.

Voor de studenten Biomedische wetenschappen viel de weKONEKTweek samen met hun eigen Week van de Biomedici, met bedrijfsbezoeken, een stagedag, een quiz... De week kreeg een extra Brussels parfum dankzij een ontmoeting aan de Kruidtuin bij P&V Verzekeringen met Topwetenschappers prof. Miriam Cnop (ULB) en prof. Mathieu Vinken. (lees meerlees meer over de Week van de Biomedici)

De Geneeskundestudenten, meer bepaald de 2de bachelor en de arts-specialisten in opleiding konden vrijwilligerswerk gaan ontdekken in hartje Brussel. De focus daarbij lag op "de bijna nieuwe Belg en de gezondheidszorg; good practices en relevante organisaties in Brussel."

U kan enkele sfeerbeelden bekijken door op "lees meer" te klikken...

Lees meer...

Forse Europese steun voor onderzoek naar gentherapieën voor hartziekten

Prof. M. Chuah

Professor Marinee Chuah van de VUB coördineert een ambitieus onderzoeksprogramma naar gentherapie voor mensen met hartziekten. Met het project is vijftien miljoen euro gemoeid en er doen dertien internationale partners aan mee.

De Europese Unie heeft bijna vijftien miljoen euro uitgetrokken voor onderzoek naar nieuwe benaderingen van gentherapie voor de behandeling van hartziekten. Daarvoor zal worden gezocht naar de beste methoden voor de overdracht van genen naar het hart. Het project zal een klinische studie naar de meest veelbelovende gentherapiebenaderingen omvatten. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat jaarlijks 17,7 miljoen mensen sterven aan hart- en vaatziekten, naar schatting 31% van alle sterfgevallen wereldwijd.

Professor Chuah: "Dit is een zeer spannende en belangrijke kans voor dit onderzoeksconsortium om nieuwe manieren te vinden om hartziekten te beheren en te behandelen. In Europa is het de grootste doodsoorzaak voor mensen en elke vermindering van dit sterftecijfer zou een zeer positief resultaat zijn voor onze Europese samenwerking.

Het onderzoeksprogramma, CardioReGenix genaamd, wordt gecoördineerd door professor Marinee Chuah van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Dertien instellingen uit zes landen nemen deel, waaronder vijf bedrijven. Dit vijfjarige project werd geselecteerd na een zware internationale competitie.

Het consortium omvat een aantal van de belangrijkste spelers, waaronder de Vrije Universiteit Brussel (België), de Universiteit van Oost-Finland (Finland), A2F-Associates Limited (VK), Medizinische Hochschule Hannover (Duitsland), King's College London (VK) University of Edinburgh (UK), Stichting VUMC (Nederland), Batavia Bioscience BV (Nederland), Finvector OY (Finland), Cardior Pharmaceuticals GmbH (Duitsland), Asphalion SL (Spanje), Phosjois-Savon Sairaanhoitopiirin (Finland) en Christian-Albrechts-Universitaet zu Kiel (Duitsland).

Pagina 3 van 33

  • Start
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Volgende
  • Einde
                          

GF-web v6 ©2000 - 2019 • Vrije Universiteit Brussel • Faculteit Geneeskunde & Farmacie • Brussels Health Campus

Laarbeeklaan 103 • 1090 Jette, BE • Tel: +32 (2) 477 41 02 • Fax: +32 (2) 477 41 59