Wil jij als bijverdienste of als stage Brusselse scholieren een handje helpen?

Het project BRUsselse TUtoren voor Scholieren (BRUTUS) is op zoek naar sociaal geëngageerde studenten die scholieren uit het Brusselse secundair onderwijs willen begeleiden opdat hun slaagkansen in het onderwijs zouden vergroten.

Je kunt deelnemen als vrijwilliger (financiële vergoeding van 30 euro per 2u, niet belastbaar en vrij van RSZ) of in het kader van je lerarenopleiding (studiepunten).

Dankzij dit project bouw je o.a. een waardevolle praktijkervaring op in het coachen, in het omgaan met jongeren. Ook krijg je een gratis opleiding (niet verplicht, wel sterk aangeraden) over studie-, motivatie-, communicatie-, differentiatie- en taalvaardigheden. Die vindt plaats op 4 en 7 februari 2013 op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel.

Wat houdt je opdracht in?

Als tutor (min. tweede bachelorjaar) begeleid je 1 vaste dag per week 2 uur (gedurende minstens 1 semester) een zelfde groepje van minimaal drie en maximaal acht leerlingen voor een vak. In sommige scholen beginnen de begeleidingssessies rond 15u, in andere rond 16u. Ook op woensdagnamiddag kunnen er sessies zijn. Op basis van de aanvragen van de scholen en van je vrije momenten wordt de planning opgemaakt. De begeleiding vindt plaats in de school van de leerlingen. Zowat alle vakken (vnl. talen, wiskunde & wetenschappen) komen aan bod. Jij geeft echter op voorhand aan welk(e) vak(ken) je kan en wil geven.

Dit project biedt je een interessante en afwisselende ervaring. Neem dus zeker eens contact op voor meer informatie met de projectcoördinator van Brutus of stuur de bijlage reeds ingevuld terug naar avslijck@vub.ac.be.

Bijlagen:
Bewaar het bestand BRUTUS_12-13_Kandidaatstelling_nieuwe_tutor.docKanditaatstelling_tutor[ ]33 kB