UPDATE CAMPUSKNIP VANAF 31 JULI

Nu maandag 31/07 starten de rioleringswerken ter voorbereiding van de nieuwe passerelle tussen UZ en VUB. Daardoor worden zowel de weg tussen de noord-en zuidzijde langs de faculteitsgebouwen onderbroken als de parallelle logistieke weg.

Dit betekent dat:

• De facultaire gebouwen zone ABCDR en omliggende parkeerplaatsen via de hoofdingang van de campus te bereiken zijn.
  • De facultaire gebouwen zone EFGHK en omliggende parkings via de inrit langs gebouw K te bereiken zijn. De uitrit gebeurt via een nieuwe uitrit aan gebouw GH. De eerste werkdagen zal zowel in- en uitrijden via gebouw K moeten gebeuren tot de uitrit aan GH gerealiseerd is.
  • Fietsers voor de zone EFGHK fietsen binnen en buiten langs de stoep van gebouw K. Gelieve af te stappen voor de veiligheid.  Er is een extra fietsingang onderzocht voor gebouw GH, maar om veiligheidsreden (nabijheid werf en uitrit) houden we alle fietsbewegingen voor EFGHK liever langs gebouw K.
  • Wie de verkeerde lus nam: geen nood, er is opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk op de volledige Dikke Beuklaan vanaf 1 augustus.
  • Een verplaatsing te voet van zone EFGHK naar zone ABCDR en vice versa, doet u DOOR DE GEBOUWEN, niet langs de weg (zie bijlage plan interne circulatie).

Omwille van de werf zijn ook minder parkeerplaatsen beschikbaar. Parkeer je wagen op een reglementaire plaats en let daarbij op de veilige doorgang voor andere weggebruikers en hulpdiensten. Gedurende de werf kunnen VUB personeelsleden en studenten op vertoon van de personeels-of studentenkaart gratis parkeren op de parking Bowling Stones, op 750 m wandelen van de campus.

U ontvangt in bijlage enerzijds een aangepast bereikbaarheidsplan voor deze CAMPUSKNIP, en anderzijds een plan voor de INTERNE CIRCULATIE.  Hiermee vragen we uzelf en al uw contactpersonen (bezoekers, leveranciers, …) wegwijs te maken. De bereikbaarheidspagina’s van de VUB worden voor de start van de werf aangepast.

Intussen gaat de Tram 9-werf gelukkig de laatste maanden in. In de frontzone tot aan de tunnel wordt een groen en verkeersveilig plein aangelegd naar de bus-en tramhaltes én keert het Villo station terug (heropent oktober 2017). Hierbij verschuift de inrit naar hoofdingang afhankelijk van de positie van de werf. Ook zullen de bushaltes tijdelijk halteren ter hoogte van Rode Kruis gebouw. Zie bijlage voor meer details.