Prof Thierry Vandendriessche ontvangt Hilde Bruersprijs voor zijn bijzonder bijdrage aan het genonderzoek

Het Wetenschappelijk Steunfonds van de Vrije Universiteit Brussel rijkt dit jaar de tweejaarlijkse Hilde Bruersprijs uit aan prof. dr. Thierry Vandendriessche voor zijn onderzoek naar gen editing en gentherapie. Hij ontvangt de onderscheiding uit de handen van rector Paul De Knop op vrijdag 8 september 2016 op de campus van de VUB in Jette.

Dr. Thierry Vandendriessche is professor aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij ook studeerde en doctoreerde in de biologie en moleculaire biologie. Hij voerde zijn postdoctoraal onderzoek uit aan National Institutes of Health (Bethesda, USA). Vandendriessche is auteur van talloze wetenschappelijke publicaties en heeft meerdere prijzen ontvangen voor zijn bijdrage aan het vakgebied.

Het VUB Wetenschappelijk Steunfonds lauwert verdienstelijke onderzoekers met verschillende tweejaarlijkse prijzen:

• De Prijs Hilde Bruers ter ondersteuning van het klinisch en translationeel biomedisch onderzoek
  • De Prijs Paul De Vroede ter ondersteuning van doctoraatsonderzoek met aangetoonde maatschappelijke relevantie in de humane wetenschappen
  • De Prijs VUB Wetenschappelijk Steunfonds ter ondersteuning van beginnende onderzoekers of nieuwe onderzoeksprojecten