Management en beleid in de gezondheidszorg

  • Afdrukken

De masteropleiding in het Management en beleid van de gezondheidszorg wil studenten de nodige kennis, inzichten en vaardigheden aanleren, zodat ze in staat zijn kritisch en zelfstandig te functioneren in de ruime wereld van de gezondheidszorg.

De opleiding is wetenschappelijk georiënteerd, maar tegelijk zeer toepassingsgericht. Ze is interessant voor mensen die een beleids-, leidinggevende of onderzoeksfunctie ambiëren. Binnen de zorgsector kan je met een diploma in het Management en het beleid van de gezondheidszorg zowel in de sector 'gezondheidszorg' terecht (ziekenhuizen, revalidatiecentra, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, thuiszorg, rusthuizen, ...) als in de sector 'welzijnszorg' (bvb. OCMW's). Buiten de zorgsector zijn er nog tal van tewerkstellingsmogelijkheden: openbare besturen en adviesorganen van de gemeentelijke, provinciale of nationale overheid, verzekeringsinstellingen, ziekenfondsen, beroepsorganisaties, werkgevers en werknemers-organisaties, patiëntenorganisaties, ...

Met de Master in het Management en het beleid van de gezondheidszorg kan je tenslotte ook lesgeven en kom je in aanmerking voor de functie van wetenschappelijk medewerker in onderzoekscentra.

 

 

WebsiteWebsite