Geneeskunde

Dagdagelijkse medische praktijk

De opleiding arts aan de Vrije Universiteit Brussel is gericht op de dagelijkse medische praktijk. Natuurlijk moet je behoorlijk wat theorie verwerken, maar telkens wordt de link gelegd met de concrete toepasbaarheid. Al in het begin van je studie kom je in contact met patiënten door middel van een huisartsenstage, verpleegstage, de acute zorgen of de EHBO. Op de campus Jette volg je college in kleine groepen met veel persoonlijk contact met je lesgevers en een intensieve begeleiding. Onze afgestudeerden staan dan ook bekend om hun uitstekende professionele inzetbaarheid.


Stages in het vooruitstrevend UZ Brussel

Tijdens de klinische stages maak je in het Universitair Ziekenhuis Brussel (voorheen AZ VUB) kennis met de geneeskunde in al haar verscheidenheid: gaande van hoogtechnologische apparatuur voor diagnose en behandeling (radiologie, nucleaire geneeskunde, radiotherapie…) over specifieke disciplines (kinderziekenhuis, borstkliniek, spoed, diabetes…) tot specialisaties waar we grensverleggend zijn (reproductieve geneeskunde, cardiologie, diabetes onderzoek, oncologie, medische beeldvorming…). Daarnaast wordt de goede kwaliteit van de klinische opleiding gegarandeerd door het uitgebreide netwerk van ziekenhuizen en huisartspraktijken in Brussel en Vlaams Brabant.

Sociaal engagement

Het UZ Brussel is toegankelijk voor iedereen ongeacht taal of culturele achtergrond en gekend om zijn sociaal engagement. Na de tsunami van eind december 2004 zamelden studenten, personeel en oud-studenten geld in voor de slachtoffers en trokken dokters en verpleegkundigen naar het rampgebied in Banda Atjeh in Noord-Sumatra. Ook na de aardbeving in Pakistan van oktober 2005 vertrok een team samen met het Belgian First Aid and Support Team (B-FAST) naar Kasjmir om basis medische hulp en chirurgische behandeling te bieden aan de getroffen bevolking.

 

Toelatingsexamen arts/tandarts

https://www.ikworddokter.be

Bachelor en Master in de Geneeskunde

Website