Faciliteiten

Medische Bibliotheek

De Medische Bibliotheek maakt deel uit van de Centrale Universiteitsbibliotheek. Ze beschikt over een uitgebreide verzameling (bio)medische en farmaceutische naslagwerken, een leeszaal met recente vaktijdschriften en een uitgebreid archief van ingebonden voorgaande jaargangen. De hele catalogus is online raadpleegbaar. Meer info kan je op de medische bibliotheekpagina vinden.

Het Studiebegeleidingscentrum

Het StudieBegeleidingsCentrum (SBC) van de Vrije Universiteit Brussel helpt je studiesucces te verhogen. Als student kan je in elke fase van je studieloopbaan bij het centrum terecht met vragen die belangrijk zijn voor je studievoortgang. Een gemotiveerd en ervaren team biedt je begeleiding op maat. Dit kan zowel individueel als in groep. Op campus Jette kan je het SBC terugvinden in het Geïntegreerd Begeleidingslandschap (Medische Bibliotheek).

Het gebouw "Agora"

In het gebouw Agora vind je het restaurant en de studentenkroeg "Tempus". Warme maaltijden, koude schotels, snacks, belegde broodjes en dranken zijn er verkrijgbaar tegen studentvriendelijke prijzen.

Standaard Student Shop

De VUBtiek werd vervangen door de Standaard Student Shop. Webshopbestellingen kan je afhalen bij de balie van de medische bibliotheek (gebouw A) op campus Jette. Je kan de webshop bereiken via deze link: https://vub.standaardstudentshop.be/Login

Sociale Dienst

Studeren is leuk, maar het moet betaalbaar blijven. Daarom kan je bij de Sociale Dienst Studenten terecht voor informatie over je studiebudget: wat kost een jaar studeren aan de Vrije Universiteit Brussel, is er recht op een studietoelage van de Vlaamse overheid, kom je in aanmerking voor een huurtoelage van de de Sociale Dienst Studenten, hoe kan je besparen op je uitgaven, enz... Indien het financieel moeilijk is om alle kosten te betalen, dan kan je steeds op onze dienst langskomen voor meer informatie en advies.

Naast informatie over je studiebudget en mogelijke financiële tegemoetkomingen, kan je op de Sociale Dienst Studenten ook terecht met vragen over je studentenstatuut: vragen over kinderbijslag, studentenarbeid, werken en studeren, belastingen, … worden beantwoord via informatie op maat of indien nodig via een sociaaljuridisch advies.

Heb je persoonlijke of familiale problemen of word je geconfronteerd met onverwachte, praktische en administratieve problemen, dan kan je ook steeds terecht op onze dienst. Samen wordt naar een oplossing of naar een geschikte begeleiding binnen of buiten de universiteit gezocht.

Meer informatie vind je op de webpagina van de Sociale Dienst StudentenSociale Dienst Studenten.

Jobdienst

Op de Campus Jette kun je nu voor informatie terecht bij op het Faculteitssecretariaat (Gebouw A). De jobdatabank is te raadplegen via deze link: http://jobs.vub.ac.be/http://jobs.vub.ac.be/

Huisvesting

De Medische Campus Jette beschikt, op de campus zelf, over 208 kamers en 20 tweepersoonsflats en bemiddelt voor nog eens 300 kamers buiten de campus (op fietsafstand). De dienst Huisvesting stelt haar kamers tegen zeer voordelige voorwaarden te huur. Meer info vind je hier: http://www.vub.ac.be/huisvesting/http://www.vub.ac.be/huisvesting/

Multimedia

Op de medische campus werd een multimedia-omgeving gecreëerd op maat van de student. Voorbeelden hiervan zijn : internet-aansluitingen in de studentenhomes, toekenning van een e-mailadres aan alle studenten, moderne multimediale middelen in het klinisch onderwijs, draadloos internet in bibliotheek en Centrum voor Studie en Begeleiding en een virtuele desktop die je op eender welke locatie met internetverbinding kan openen.

Sport en ontspanning

De Medische Campus Jette biedt verschillende mogelijkheden tot sportbeoefening : badminton, basketbal, conditiegym, volleybal, yoga, relaxatie en zaalvoetbal. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor jogging, fietsen en tennis. Verder kan je ook bij "HealthCity" terecht. Een volwaardig hypermodern sportcomplex gewoon vlakbij op de campus! Wie zin heeft in een avondje film, kan terecht in het vlakbij gelegen Kinepolis complex op de Heizel. Een aantal bloeiende studentenkringen zorgt tenslotte voor een levendig cultureel en recreatief studentenleven op de campus.