European Society of Hypertension prijst doctoraatsstudent Laura Légat

Laura Légat, vorig jaar afgestudeerd als Master in de Biomedische Wetenschapen en momenteel doctoraatsstudent onder de vleugels van Prof. Dr. Alain Dupont en Dr. Pieter Cornu, kan opnieuw een internationale onderscheiding op haar naam schrijven.

Tijdens het jaarlijkse congres van de European Society of Hypertension in Parijs, presenteerde Laura Légat een poster met de bevindingen van haar onderzoek naar arteriële hypertensie. Het wetenschappelijk comité van het ESH-congres 2016 bekroonde haar bijdrage met de Alberto Ferrari Poster Prize.

Het is al de tweede internationale onderscheiding voor Laura Légat. In 2015 ontving ze ook al een prijs voor haar mondelinge presentatie op de Mosa Conference in Maastricht. Op dit internationale congres stellen (bio)medische studenten van verschillende universiteiten hun onderzoek voor.

Hartelijke gelukwensen namens de faculteit Geneeskunde en Farmacie en veel succes met je verdere onderzoek Laura!