Em. prof. dr. Vera Rogiers laureaat van de Francqui leerstoel 2017-2018 aan de Universiteit Antwerpen

  • Afdrukken

Professor Vera Rogiers, emeritus hoogleraar aan het departement ‘In Vitro Toxicologie en Dermato-Cosmetologie’ van de VUB, bekleedt in het academiejaar 2017-2018 de binnenlandse Francqui leerstoel aan de Universiteit Antwerpen.

Het centrale thema van de lezingen wordt het gebruik van alternatieve methoden ter vervanging van proefdieren in de toxicologie met dermato-cosmetische producten als toepassingsgebied.

Het onderzoek van professor Rogiers spitst zich toe op de ontwikkeling van in vitro modellen voor farmaco-toxicologische doeleinden. Daardoor moeten geneesmiddelen, cosmetische en andere chemische substanties niet meer op dieren getest worden. Verder doet ze onderzoek naar het gebruik van niet-invasieve methoden voor het meten van de doeltreffendheid van dermato-cosmetische producten.

Professor Rogiers is auteur of coauteur van meer dan 200 publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften en auteur of editor van verscheidene wetenschappelijke boeken. Haar werk als researcher wordt erg gewaardeerd. Ze sleepte diverse onderscheidingen in de wacht voor haar aanzienlijke bijdrage aan het onderzoek binnen de toxicologie en voor de ontwikkeling van alternatieve methoden in het bijzonder. De Francqui leerstoel toegekend aan professor Rogiers, omvat 5 lezingen die publiek en gratis toegankelijk zijn.

De lezingenreeks gaat van start met een inaugurale lezing op vrijdag 8 december 2017 om 16 uur in aula O8 van Gebouw O op Campus Drie eiken van de UA.

Inschrijven kan hier | Meer info vind je hier.